Specialiteiten

De Kleine Distilleerderij Zeewolde

De Kleine Distilleerderij is het resultaat van een uit de hand gelopen hobby, na enige jaren thuis gestookt te hebben is in  2017 deze ambachtelijke distilleerderij in Zeewolde gestart. Hierbij is gekozen voor een kleinschalige opzet waar met veel handwerk en enthousiasme hoogwaardige producten gemaakt worden.

De kracht van De Kleine Distilleerderij zit in de eerste plaats in hoge kwaliteit van de dranken. Maar daarnaast ook in de eerlijke manier van produceren en de open wijze waarop dat te zien is. Zo zult u op de likeurflessen een ingrediëntenlijst terugvinden, dat klinkt heel logisch maar is voor sterke drank niet verplicht en zelfs niet gebruikelijk. Als u een likeur van De Kleine Distilleerderij koopt weet u wel wat erin zit! En wilt u meer weten dan kunt u op de website in meer detail terugvinden hoe de likeuren en de distillaten gemaakt worden.

meer informatie: Website van De Kleine Distilleerderij

mooie film impressie van De Kleine Distilleerderij door www.allesovergin.nl film impressie De Kleine Distilleerderij

Saint James Rhum

Saint James, the art of rum since 1756

Het vakmanschap (al meer dan 250 jaar) en de expertise van de uitzonderlijke Saint James rums wordt regelmatig beloond met medailles op internationale wedstrijden. Het AOC-label (Appellation d’Origine Contrôlée) voor deze agrarische rums van het eiland Martinique benadrukt de kwaliteit van het product. De basis van deze rums is suikerriet dat zo snel mogelijk na het oogsten geperst wordt. Het suikerrietsap wordt daarna opgewarmd en gedistilleerd in koperen alambics. Deze productiemethode, typisch voor de Antillen, brengt aromatische toetsen en fruitige smaken aan de Saint James rum. Het Saint James productgamma bestaat uit rums die ideaal zijn om als basis te dienen voor mixen en cocktails en oude rums die puur gedronken het beste tot hun recht komen.

De lange rijping van de Saint James rum in kleine vaten, gevuld volgens een specifieke graad, ontwikkelt een typische extractie die evolueert in de tijd en die garant staat voor een typische houtsmaak. In de loop der jaren krijgt men een vermindering van alcohol met als gevolg een dunnere extractie en een progressieve concentratie: na 7 jaar zal er 35% van de oorspronkelijke hoeveelheid alcohol in de vaten verdampt zijn, na 12 jaar 52% en na 15 jaar 60%. De Saint James trilogie van 7 – 12 – 15 jaar (minimale rijping per leeftijd), gemaakt met respect voor eeuwenoude tradities, zijn stuk voor stuk buitengewoon aromatisch en nodigen u uit voor een ultieme proeverij!

meer informatie:http://www.saintjames-rum.com/#!/

 

Zuidam / Millstone Whisky

Nieuw Binnen!

Millstone Special #16 Double Sherry Cask 2010
Millstone Special #14 Peated American oak Moscatel Cask
Meer info over Millstone: Millstone Whisky

Zuidam Genever

Nieuw Binnen!

Zuidam Special #17 11Y Genever Pedro Ximenex Cask
Zuidam Special #14 Rogge Genever 3Y  American oak
Meer info over Zuidam Genever: http://genever.zuidam.eu/nl/genevers.htm

Zuidam Flying Dutchman Rum Special

Nieuw Binnen!

Flying Dutchman Rum PX Special 5Y Batch 4 BIJNA UITVERKOCHT!

Meer info over Zuidam / Flying Dutchman Rum: http://rum.zuidam.eu/nl/rums.htm

Dronter Slokkie

Een paar producten exclusief voor onze Slijterij:
Dronter Slokkie… een koffie hopjes likeur
Het Nobele Geheim ven Dronten…likeur bereid uit de fijnste rum, vanille, karamel en citroenvruchten
Dronter Flevobitter…een bitter met een eigenzinnig karakter

A. van Wees distilleerderij de Ooievaar

A. van Wees distilleerderij de Ooievaar, de enige overgebleven, ambachtelijke distilleerderij in Amsterdam. Gevestigd in het hart van de Jordaan, er wordt er gedistilleerd volgens authentieke receptuur.
meer informatie: https://www.de-ooievaar.nl/

 

 

Franςois Peyrot​ Likeuren & Cognac

​Het cognachuis heeft vijf jaargangen in het assortiment

Selection - 3-6 jaar gerijpt op fust
VSOP - 12 jaar houtrijping
Napoleon - 18 jaar
XO - 25 jaar rijping in de barrique. Onderscheiden met o.a. de Grand Gold Medal te Taiwan in 2013.
Heritage - 58 jaar gerijpt, de "diamant" van de familie Peyrot​

De Likeuren op cognac basis vormt ook een belangrijk onderdeel van de collectie François Peyrot. Het cognac huis onderscheidt zich hiermee van de andere Cognac huizen. Les liqueurs & Cognac uit ons assortiment:

Pêche, Perzik likeur
Orange, Sinaasappel likeur.
Châtaigne, Kastanje likeur.
Poire Williams, Peren likeur.
Mûre , de heerlijke Bramen likeur

Voor meer informatie over Peyrot: http://www.cognac-peyrot.com/

Drink beter, drink Beek!

Beek staat voor kwaliteit in gedistilleerd. Beek is in 2017 opgericht door Jan Beek, expert in gedistilleerd. Zijn missie is om producten te maken die vanaf de grondstof tot in de fles puur en zuiver zijn.

Bij het samenstellen van de recepten kijkt Jan naar het verleden van het Nederlandse gedistilleerd en naar de beste grondstoffen die er te krijgen zijn. Hij beoordeelt via een herhaald, zorgvuldig proeven wat er eventueel aangepast zou moeten worden in bijvoorbeeld de receptuur, het distillatieproces of de vatrijping om zo tot het optimale product te komen. Jan proeft en overlegt graag samen met hen die het vakmanschap van het ambachtelijk distilleren beheersen en zijn liefde voor kwaliteit en smaak delen, om de kwaliteit van zijn producten verder te perfectioneren.
De dranken van Beek worden in kleine batches ambachtelijk gestookt of geblend om steeds het beste resultaat te bereiken.

Meer weten over Beek: https://www.beekspirits.nl/