Nieuws

Nieuw in ons assortiment Saint James Rhum

Saint James, the art of rum since 1756

Het vakmanschap (al meer dan 250 jaar) en de expertise van de uitzonderlijke Saint James rums wordt regelmatig beloond met medailles op internationale wedstrijden. Het AOC-label (Appellation d’Origine Contrôlée) voor deze agrarische rums van het eiland Martinique benadrukt de kwaliteit van het product. De basis van deze rums is suikerriet dat zo snel mogelijk na het oogsten geperst wordt. Het suikerrietsap wordt daarna opgewarmd en gedistilleerd in koperen alambics. Deze productiemethode, typisch voor de Antillen, brengt aromatische toetsen en fruitige smaken aan de Saint James rum. Het Saint James productgamma bestaat uit rums die ideaal zijn om als basis te dienen voor mixen en cocktails en oude rums die puur gedronken het beste tot hun recht komen.

De lange rijping van de Saint James rum in kleine vaten, gevuld volgens een specifieke graad, ontwikkelt een typische extractie die evolueert in de tijd en die garant staat voor een typische houtsmaak. In de loop der jaren krijgt men een vermindering van alcohol met als gevolg een dunnere extractie en een progressieve concentratie: na 7 jaar zal er 35% van de oorspronkelijke hoeveelheid alcohol in de vaten verdampt zijn, na 12 jaar 52% en na 15 jaar 60%. De Saint James trilogie van 7 – 12 – 15 jaar (minimale rijping per leeftijd), gemaakt met respect voor eeuwenoude tradities, zijn stuk voor stuk buitengewoon aromatisch en nodigen u uit voor een ultieme proeverij!

meer informatie:http://www.saintjames-rum.com/#!/

Bobby’s gekozen tot meest favoriete gin

Het Nederlandse publiek kiest voor gin op grootvaders wijze

Het publiek van het Ginfestival Nederland laat hun stem horen. Bobby’s Dry Gin, gedistilleerd bij Herman Jansen in Schiedam, is verkozen tot de meest favoriete gin van Nederland. “Bobby’s Dry Gin is een geweldig voorbeeld hoe gin en jenever historisch met elkaar zijn verbonden. De mannen achter Bobby’s zijn de eersten van een nieuwe generatie drankmakers die de harten van de Nederlanders weer sneller doen laten kloppen voor Binnenlands Gedistilleerd.”, aldus Albert van Beek Calkoen namens het Ginfestival.

De top 4
Nr. 1 Bobby’s Dry Gin
Nr. 2 Gin Mare
Nr. 3 Hendricks
Nr. 4 Bombay Sapphire

 

Bobby’s Dry Gin gekozen tot meest favoriete gin van Nederland

Maak kans op 1 van de 3 Mini-Breaks naar Friesland voor 2 personen

ZO DOE JE MEE:

  • Je hebt een fles Sonnema Berenburg 1L met daaraan een flessenhanger gekocht.
  • Vul uiterlijk 31 december 2019 de unieke code die op de flessenhanger staat in op deze website.
  • Vul de gevraagde gegevens in en ga akkoord met de actievoorwaarden.
  • Je maakt nu kans op 1 van de 3 mini-breaks naar Friesland voor 2 personen.
  • De winnaars ontvangen respectievelijk in juni, september en januari per e-mail bericht.
  • Elke deelnemer krijgt een cadeautje als dank voor je deelname. Je kunt kiezen uit een gratis mini-abonnement van 2 tot 6 weken op een krant naar keuze. Het abonnement is vrijblijvend en loopt automatisch af.

Meer info of unieke code invoeren: https://www.wineenweekendfriesland.nl/

 

Nieuw bij ons in het assortiment: Beek

Beek staat voor kwaliteit in gedistilleerd. Beek is in 2017 opgericht door Jan Beek, expert in gedistilleerd. Zijn missie is om producten te maken die vanaf de grondstof tot in de fles puur en zuiver zijn.

Bij het samenstellen van de recepten kijkt Jan naar het verleden van het Nederlandse gedistilleerd en naar de beste grondstoffen die er te krijgen zijn. Hij beoordeelt via een herhaald, zorgvuldig proeven wat er eventueel aangepast zou moeten worden in bijvoorbeeld de receptuur, het distillatieproces of de vatrijping om zo tot het optimale product te komen. Jan proeft en overlegt graag samen met hen die het vakmanschap van het ambachtelijk distilleren beheersen en zijn liefde voor kwaliteit en smaak delen, om de kwaliteit van zijn producten verder te perfectioneren.

De dranken van Beek worden in kleine batches ambachtelijk gestookt of geblend om steeds het beste resultaat te bereiken.​

Nieuw bij ons in het assortiment

Franςois Peyrot​ Likeuren & Cognac

​Het cognachuis heeft vijf jaargangen in het assortiment

Lees meer

Opening Uw Slijter Dronten Zuid

Per 1 juni 2018 heeft Uw Slijter Dronten Zuid haar deuren geopend, u bent van harte welkom! Lees meer